Menu
Serbias Sergej Milinkovic-Savic jubler etter 1–2 målet under semifinalen i EM-omspillet fotball mot Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Klar SMS-melding i serbiske aviser: – Ren magi senket vikingene

Serbiske medier godtet seg med friske overskrifter etter seieren i Oslo. Yndlingen Sergej Milinkovic-Savic ble folkehelt i regnet på Ullevaal stadion.

Av NTB | 09.10.2020 06:37:59

Sport: Dersom Serbia slår Skottland i omspillsfinalen, er det sikret et Balkan-derby i EMs gruppespill neste år. Kroatia er allerede kvalifisert for puljen serberne slår seg inn i ved seier over skottene 12. november.

De serbiske avisene feiret sine helter med fete titler.

– Ren magi, skriver Serbias største avis Informer om 2-1-målet til Sergej Milinkovic-Savic.

Det er en SMS det norske laget ikke kommer til å glemme. Mannen som er verdisatt til 775 millioner kroner av Transfermarkt, avgjorde på Ullevaal.

Det kom også fredag fram at Savic hadde lovet sin bror (Vanja, keeperproff i Torino) å score to mål i en tekstmelding-samtale et par timer før avspark.

– Sergejs ørner (kallenavn på Serbias landslag) bedre enn vikingene, skriver avisen Blic og framholder Milinkovic-Savic som nøkkelen til seier.

– Drama i Oslo. Serbia til finalen etter mesterverk av Sergej, skriver Kurir.

– Hva skjedde egentlig etter 103 minutter? spør avisen Alo! og henviser til Milinkovic-Savics kunstmål. Det var samtaleemnet for sportsinteresserte serbere torsdag kveld.

– Ut av ingenting lot vi Norge utligne. Mathias Normann er en skytter, og han skjøt gjennom en skog av spillere og i mål, skriver Novosti om et av Norges sjeldne gode øyeblikk i angrep.

Det norske laget får ikke mye ros i de serbiske spaltene. Unntakene er keeper Rune Almenning Jarstein og Normann. Gjennomgangstonen i serbiske aviser er at Serbia burde ha avgjort kampen på et tidligere tidspunkt enn i ekstraomgangene.

Norge tapte sin sjuende omspillskamp av sju mulige og må se langt etter EM-sluttspillet.

Dit går etter all sannsynlighet Serbia. Hvordan Skottland skal slå Serbia i Beograd, er svært vrient å se etter hva som skjedde i Oslo og Glasgow torsdag. Skottene måtte ha straffespark for å slå ut Israel. Skottland ser et par klasser dårligere ut enn det bunnsolide serbiske laget.

Norge møter Romania og Nord-Irland i Uefas nasjonaliga søndag og onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: