Menu
Bildet er fra innspurten, anført av Joakim Frafjord (Sandnes SK) til venstre. FOTO: Bjørn Lian

Klar for sykkelritt til Sauda igjen

Lørdag stiller flere hundre syklister på startstreken for å trø fra Raglamyr til Sauda.

Av Egil M Solberg | 24.05.2019 14:28:22

Sykkelritt: Lørdag arrangerer Sauda Sykkelklubb Haugesund-Sauda for 33. gang. I skrivende stund er det 286 påmeldte.

– Erfaringsmessig kommer det også alltid noen slengere på selve rittdagen også, opplyser Even Emberland fra Sauda Sykkelklubb.

Rittet starter ved Amanda Storsenter med en trimklasse klokka 10. De andre puljene starter fortløpende fra klokka 11. Pulje 1, hvor de beste rytterne sykler, starter klokka 11.00.

Løypa går ut på E134, og rytterne følger europaveien til Knapphus. Her tar rytterne til høyre på Fylkesvei 46 i retning Sandeid og Vikedal. Løypa går deretter gjennom Sandeid og Vikedal til Ropeid, hvor de fortsetter på Fylkesvei 520 til Sauda. Totalt er rittet 107 kilometer langt.

– Vi oppfordrer alle bilister om å være oppmerksomme og vise hensyn, slik syklistene også skal være det. Foran fremste rytter vil det hele tiden være en politibil som varsler om sykkelrittet, sammen med en masterbil med skilt om at “Sykkelritt pågår”, opplyser Emberland.

Ellers ligger alt til rette for en ordentlig sykkelfest. I Sauda blir det spektakulære rammer rundt målgangen med et tusentalls tilskuere på oppløpet og de siste hundre meterne.

39 av deltakerne representerer CK Haugaland. Også Haugesund Triatlonklubb er bra representert med 25 deltakere.

Flere nyheter: