Menu
Thomas Hundseid Eikeland i tet med Sølve Østbø og Ørjan Lutsi rett bak fra et tidligere løp. FOTO: NMK Vikedal

Klar for ny sesong i Vikedal

Etter to sesonger med mer eller mindre restriksjoner, er klart for en ny sesong under normale forhold på Vikedal Motorbane.

Av Egil M Solberg | 29.03.2022 13:44:47

Motorsport: Lørdag er det klart for 1. runde i Vestlandsmesterskapet for bilcross og rallycross.

I tillegg er crosskart invitert til å delta, og det er meldt kaldt, fint vårvær, heter det i en pressemelding.

I bilcross junior er det nok først og fremst Simen Johansen fra Ølen og Julian Helland fra Fitjar det er størst forventninger til. Begge hadde gode enkeltresultat i fjor, men var litt for ustabile til å hevde seg sammenlagt.

Det var bergenserne som dominerte NM i fjor, men flere av de er nå blitt seniorer så det er rom for nye profiler.

I seniorklassen er det flere gode kandidater til topp-plasseringene, selv om flere av de som gjorde det best i fjor ikke stiller til start.

Det var trening sist lørdag, og der viste Bjørn Cato Aarekol, fra Vikedal, gode takter i en Toyota Starlet. Etter satsing i rallycross i fjor, er det bilcross som har fokus for Bjørn Cato i år.

Ole Lønning fra Fitjar har kjørt flere turer over fjellet på iskjøring, så det skal ikke stå på treningsgrunnlaget. I tillegg har både Tobias Johansen fra Ølen og Thomas Hundseid Eikeland tidligere hatt gode resultater.

I crosskart xtreme får de lokale førerne Glenn Olav Lothe, Rolf Gangdal og Sigurd Kilane sterk konkurranse av Thomas Eek Murstad fra Notodden. Murstad ble nummer 5 i NM i fjor etter at han tok to tredjeplasser og to fjerdeplasser i de fire første NM-rundene.

I rallycross er det bare Åsmund Holten som stiller til start av lokale deltakere. Han tapte som kjent kampen om NM-gull i klasse t.o.m. 2000 ccm knepet i fjor, og har et klart mål om ikke å gi seg før NM-gullet er på plass på hylla.

I Vestlandsmesterskapet kjører han sammen med klassen over, biler t.o.m. 2400 ccm, så det kan bli en god kamp i Vikedal lørdag. Første NM-runde går 30. april – 1. mai på Momarken.

Flere nyheter: