Menu
Wolverhampton jubler etter mål mot Leeds. Foto: Isaac Parkin, PA via AP / NTB

Klaesson fikk Premier League-debuten – Leeds snudde 0-2 til 3-2 i ellevill kamp

Leeds leverte en fantastisk snuoperasjon i fredagskampen i Premier League og slo Wolverhampton 3-2 borte. Kristoffer Klaesson debuterte i ligaen med seier.

Av NTB | 18.03.2022 23:19:38

Medisin og helse: Den tidligere Vålerenga-keeperen kom inn som Leeds-innbytter etter 55 minutter. Han erstattet en skadd Illan Meslier på stillingen 0-2.

Ifølge en oversikt på Wikipedia er Klaesson den 73. nordmannen som kommer på banen i PL-sammenheng. Han kunne juble etter en kamp som var spekket med skader, mål og dramatikk. For Leeds kan seieren bli svært viktig i kampen for å overleve.

Mye så ut til å være avgjort etter 1.-omgangen. Wolves gikk til pause med 2-0-ledelse etter mål av Jonny og Trincao.

Det ble spilt hele elleve tilleggsminutter i første omgang etter en rekke skader. 2-0-scoringen kom like før dommeren blåste av for pause.

Åtte minutter inn i andreomgangen fikk Raúl Jiménez sitt andre gule kort for dagen, og Wolves ble redusert til ti mann. Det utnyttet Leeds og kjempet seg tilbake og utlignet til 2-2 etter scoringer av Jack Harrison og Rodrigo.

Så scoret Luke Ayling på tilleggstid i andreomgangen. Noe etter det leverte Klaesson en flott redning som bidro til å sikre seieren for Leeds.

– En dårlig dommeravgjørelse, sa Wolves-manager Bruno Lage om utvisningen av Jiménez.

Han fikk støtte fra mange hold om at dommeren gjorde en feil da han viste det røde kortet.

Hos Leeds måtte Patrick Bamford, Diego Llorente og Mateusz Klich byttes ut før halvspilt kamp. Ruben Neves (Wolves) klarte heller ikke å fullføre den første omgangen.

Begge lagene har spilt 30 kamper som de eneste i Premier League.

(©NTB)