Menu
Politiet på Stord viser nå frem klærne som ble funnet senket i Leirvik havn på Stord - to dager etter at Tore Årvik (t.h.) forsvant i 1993. Posen inneholdt en Levis 501-bukse i størrelse 32/36, en strikkegenser fra Cubus og hvite tennissokker. Foto: Politiet og privat

Klær funnet med synkelodd etter forsvinning

To dager etter at Tore Årvik (24) fra Stord forsvant i 1993, ble en posen funnet med et synkelodd oppi.

Av Egil M Solberg | 03.03.2020 00:48:11

Åsted Norge: Årvik (24) forsvant etter en fest på Sjøhuset i Leirvik natt til 1. mai 1993. Han festet sammen med venner som forklarte at han ikke var overstadig beruset da han gikk hjemover, melder TV2.

To dager senere ble han meldt savnet og en stor leteaksjon ble iverksatt.

Tre dager etter forsvinningen, tirsdag 4. mai, ringte en ung kvinne (25) til politiet. Denne samtalen skulle føre til en massiv etterforskning og en rettssak, melder kanalen.

Eks-kjæresten til den unge kvinnenopplyste da til politiet at de traff han og at det hadde vært et slagsmål på moloen. Årvik skal da ha havnet i sjøen nedenfor.

Eks-kjæresten ble i 1994 tiltalt for å ha etterlatt mannen i hjelpesløs tilstand i Sunnhordland herredsrett, men ble frikjent grunnet manglende bevis.

Saken forble uoppklart og Tore ble aldri funnet. Nå har det snart gått 27 år.

– På en så liten plass som Stord er det merkelig at det ikke er noen som vet noe, og det tror jeg det er. Noen vet noe om hva som skjedde, sier Tores far Sverre Årvik (91) i programmet Åsted Norge.

Flere nyheter: