reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Høsflot Klæbo imponerte i verdenscupsprinten i Konnerud tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Klæbo vant sprinten i Konnerud, fire nordmenn først

Johannes Høsflot Klæbo var uimotståelig på oppløpet og vant verdenscupsprinten i Konnerud. Fire nordmenn var først over mål.

Av NTB | 04.03.2020 17:16:45

Sport: Håvard Solås Taugbøl ble nummer to etter fotofinish mot Eirik Brandsdal, mens Sindre Bjørnestad Skar havnet utenfor pallen selv om han slo beste utlending. Verdenscupleder Alexander Bolsjunov ble nummer fem.

Bolsjunov var alene mot fem nordmenn i finalen og var aldri med i kampen om seier.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det er kult å vinne her i Norge, sa Klæbo i intervju med arrangøren.

– Det var et veldig tøft og vanskelig renn, med veldig høy fart og mange svinger. Jeg slet litt i finalen, men heldigvis fikk jeg sjansen til å komme i 2.-posisjon før oppløpet.

Han var best i kvalifiseringen og vant sine heat både i kvartfinale og semifinale før han i finalen igjen viste konkurrentene ryggen.

Inn på oppløpet av Klæbo i en klasse for seg, og han kunne gli jublende over mål.

– Det ble en rotete finale. Jeg og Eirik hadde lenge en duell. Jeg prøvde å komme forbi, men han ville ikke slippe meg inn. Heldigvis fant jeg rom og riktig rygg i siste bakke, sa Klæbo til NRK.

Taugbøl kom tilbake og knep 2.-plassen noen centimeter foran Brandsdal.

– Det har jeg ikke kikket på. Mitt mål i dag var å gå så fort som mulig for å prøve å sikre sprintkula, så får jeg flytte blikket til det som skal skje søndag. Verdenscupen sammenlagt blir nok vanskelig, men jeg skal prøve, iallfall, sa Klæbo til NRK.

Søndag er det femmil i Holmenkollen.

Taugbøl hadde hastverk og tjuvstartet en gang før finalefeltet kom av gårde. Da tok han teten og dro helt til den siste bakken. Øverst i den hadde imidlertid Brandsdal overtatt ledelsen, og med Klæbo i ryggen.

– Kroppen kjentes bra i dag, men løypa var vanskelig. Med så mange svinger er det en stor fordel å ligge først, men det viste seg å være plass til å gjøre mer enn jeg hadde trodd, sa Klæbo, som ikke ville si om han har gitt opp å ta igjen Bolsjunov i verdenscupen totalt.

(©NTB)

Flere nyheter: