Menu
Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo er to av X norske løpere i sprintfinalen i Oberstdorf søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Klæbo til finale med tre nordmenn – Bolsjunov ute

Johannes Høsflot Klæbo og to andre nordmenn er videre til sprintfinalen i Oberstdorf søndag. Aleksandr Bolsjunov røk ut i semifinalene.

Av NTB | 26.01.2020 13:15:19

Sport: Klæbo hadde ingen problemer verken kvart- eller semifinalene og gikk videre sammen med Erik Valnes begge gangene. Der får de med seg Pål Golberg som kvalifiserte seg som lucky loser.

Mannen Klæbo prøver å ta igjen i verdenscupen, Aleksandr Bolsjunov, endte som nummer tre i det andre semifinaleheatet. Men dårligere tid enn Federico Pellegrino og Golberg røk verdenscuplederen ut i semifinalene.

Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar og Gjøran Tefre røk også ut i semifinalene.

Chvanat slet også på prologen og kvalifiserte seg så vidt som nummer 27, men klarte ikke å komme videre fra kvartfinalen.

Alle de norske som stilte i kvartfinalene klarte å komme seg videre. Som i finalen var halvparten av løperne i semifinalene norske.

Iversen er ikke i form og ønsket heller ikke å snakke med pressen etter løpet.

I kvartfinalen ble det norsk storeslem og i tillegg røk Klæbos største sprintrival Lucas Chavanat ut.

Emil Iversen som i likhet med Klæbo måtte bryte lørdagens skiathlon, slet også i sporet søndag. På prologen endte han på 37.-plass og var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til kvartfinalene.

(©NTB)

Flere nyheter: