Menu
Johannes Høsflot Klæbo er for tiden på samling med landslaget på Sognefjellet. Utover høsten kjører han sitt eget opplegg med høydetrening. Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo satser på eget høydeopplegg før VM-sesongen

Johannes Høsflot Klæbo får knapt deltatt på samlinger med resten av langrennslandslaget i oppkjøringen til sesongen, skriver VG. Grunnen er egen høydetrening.

Av NTB | 09.06.2022 05:16:01

Sport: 25-åringen dropper de fleste landslagssamlingene.

– Åpenbart kolliderer noe. Jeg vet ikke helt når jeg reiser første runde til høyden, men jeg kommer ikke til å være med på så mange samlinger. Jeg har valgt at høyde er viktig for meg, sier han.

Klæbo legger opp til to-tre lengre perioder med trening i høyden, uten lagkameratene. Sprintlandslaget har planlaget sju samlinger i forkant av sesongen, der VM i Planica blir et av høydepunktene.

– Om jeg får med meg en samling i løpet av høsten, skal jeg være fornøyd. Jeg kan ikke dra rett fra høyden til samling. Jeg tviler på at det blir så mange døgn med resten, sier han.

Sprinttrener Arild Monsen uttaler til VG at resten av sprintlandslaget synes det er «helt OK» at Klæbo ikke er med på samlinger.

(©NTB)