Menu
Johannes Høsflot Klæbo vant tirsdagens sprintrenn i Ski Tour. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget

Johannes Høsflot Klæbo la fingerproblemene bak seg og vant tirsdagens sprintrenn i Åre på overbevisende vis. Pål Golberg økte ledelsen i Ski Tour-sammendraget.

Av NTB | 18.02.2020 18:16:11

Sport: Klæbo vant prologen og tok deretter overbevisende seire i alle sine tre heat i utslagsrundene. I finalen knuste han konkurrentene og vant 2,39 sekund foran Federico Pellegrino. Jay Renaud fra Frankrike gikk inn til tredjeplass.

Golberg ble nummer fire og økte dermed Ski Tour-ledelsen. Sammenlagttoer Alexander Bolsjunov røk ut i semifinalen etter å ha blitt hindret av en klønete Simen Hegstad Krüger.

For verdenscupleder Bolsjunov, som var alene om å bryte den norske dominansen i sammendraget etter de to første etappene, ble det ingen god dag, og han hadde grunn til å være irritert på Krüger.

Nordmannen prøvde å gå inn for tidlig i en sving, gikk over skiene til Bolsjunov og falt. Russeren prøvde å hoppe over ham, men falt selv og greide ikke å hente inn det tapte. Russeren ble nummer fire i heatet, men hadde tapt for mye til å gå videre på tid.

(©NTB)

Flere nyheter: