Menu
Johannes Høsflot Klæbo var i en klasse for seg på prologen i lørdagens sprintetappe i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo med superprolog i Tour de Ski

Ingen klarte å gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo på lørdagens prolog i Tour de Ski. Trønderen er favoritt til å vinne sprintetappen.

Av NTB | 04.01.2020 09:55:04

Sport: Klæbo leverte en knallsterk avslutning og var hele 5,96 sekunder foran Federico Pellegrino som ble nummer to. Pål Golberg fulgte opp med en tredjeplass.

– Ja, svarte sprintlandslagstrener Arild Monsen på NTBs spørsmål.

Monsen sa at en av de andre norske løperne hadde lurt på om Klæbo hadde gått dameløypa da han kom i mål. Dameløypa er ikke like lang og hard som den tøffe herreløypa på stadion i Lago di Tesero i Val di Fiemme.

Før lørdagens sprint hadde Klæbo 18 sekunder opp til Aleksandr Bolsjunov i sammendraget, noe som innebærer at trønderen er avhengig av en sterk prestasjon hvis han skal utfordre russeren i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski, som avsluttes søndag.

Bolsjunov var 7,11 sekunder bak Klæbo og ble nummer fem. Sergej Ustjugov er nummer tre i sammendraget og endte på 4.-plass på prologen.

Samtlige nordmenn bortsett fra Hans Christer Holund avanserte til utslagsrundene. Jan Thomas Jenssen endte på 15.-plass, mens Simen Hegstad Krüger endte fire plasser bak. Sjur Røthe ble nummer 26.

(©NTB)

Flere nyheter: