Menu
Johannes Høsflot Klæbo etter søndagens skøyterenn på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Klæbo konge på Beitostølen – tok sin andre strake seier

En siste test kommende tirsdag avgjør om Johannes Høsflot Klæbo (26) går rubbel og bit av renn under verdenscupåpningen i Finland til helgen.

Av NTB | 20.11.2022 16:26:51

Sport: I likhet med lørdag var Klæbo også best under søndagens skøyterenn på Beitostølen.

Skadeplagene synes å være under kontroll, men Klæbo skal igjennom to dager til med intensiv behandling av den amerikanske fysioterapeuten Megan Stowe før hun reiser tilbake til USA.

– Skøyting har gått fint hele veien. Det har jeg ikke vært veldig bekymret for. Jeg har kunnet skøyte fra dag én. Det er klassisk som har vært utfordringen, og det som har vært vondt.

Klæbo sier at han ikke ble noe verre av å konkurrere lørdag, og håper at det samme skal være status etter søndagens renn.

– Jeg kjente åpenbart mer murring i går kveld, men det var relativt bra igjen i dag tidlig. Det var ikke noe verre, og det er et godt tegn. Alle rådene fra dem rundt meg har gått på at så lenge det ikke blir noe verre, så er kanskje det å gå renn en del av prosessen for å bli helt kvitt problemene, sa Klæbo til NTB og et par andre representanter for den skrivende pressen.

– Det er høyden som redder meg da sikkert, sa Klæbo som kom tilbake fra det siste høydeoppholdet for ni dager siden.

– Jeg føler at vi har gjort noe riktig. Nå venter to dager med intensiv behandling, og så får vi sette en fot i bakken på tirsdag.

26-åringen går nokså sikkert de to distanserennene i Ruka. Kanskje blir det også klassisk sprint. Det er det som har voldt ham mest problemer den siste tiden.

– Sprinten er høyst usikker. Jeg har ikke gått klassisk sprint siden lagsprinten i OL. Jeg må nok kjøre en ny økt tirsdag for å kjenne etter om jeg tåler det. Lysten er absolutt der. Det er ingenting jeg heller vil enn å gå skirenn.

– Det er en sånn full klaff-dag hvor du føler at du bare kan gå og gå uten å bli stiv. Det er helt utrolig kult å ha en sånn dag, sa Dønnestad.

Dønnestad ble nummer ni i klassisk lørdag, men alt i alt skal det holde hardt med Ruka-tur. Det vil ikke overraske om den siste ledige distanseplassen går til Emil Iversen. Han ble bare nummer 14 søndag, men reddes sannsynligvis inn av 2.-plassen bak Klæbo i lørdagens klassiskrenn.

Klæbo karakteriserer skøyteformen som «brukbar».

Klæbo gikk i mål 7,5 sekunder foran annen Henrik Dønnestad.

(©NTB)