Menu
Johannes Høsflot Klæbo er usikker på om han rekker sesongstarten på Beitostølen. Foto: Haakon Klæbo / NTB

Klæbo kan miste sesongstarten: – Vi vil ikke ta noen sjanser

Johannes Høsflot Klæbo sliter fortsatt med den brysomme lårskaden. Det er ikke sikkert langrennsstjernen rekker sesongstarten på Beitostølen, skriver Adressa.

Av NTB | 13.10.2022 12:21:25

Sport: – Det er usikkert om han kommer seg til start på Beitostølen. Vi vil ikke ta noen sjanser, og det er VM i Planica (februar/mars) som er hovedmålet, sier landslagstrener Arild Monsen til avisen.

Sprinttreneren sier videre at det knytter seg tvil til om Klæbo i det hele tatt kan gå skirenn når sesongen starter.

– Det er uaktuelt å ta sjanser med ekstrembelastninger, sier han.

Klæbo pådro seg en hamstringskade i juli og er nå inne i sin 14. uke med skadetrøbbel. Trønderen var for en tid tilbake alene på høydeopphold i Park City i Utah i flere uker, men måtte stå over landslagssamlingen i Molde nylig.

– Det nærmer seg, men det har tatt vanvittig lang tid, sier Monsen nå.

Klæbo kan fortsatt ikke trene som normalt med løping og klassisk diagonalgang på rulleski.

Trønderens trener sier eleven reiser på høydesamling i Livigno i Nord-Italia tirsdag 18. oktober. Der blir han fram til lørdag 12. november.

– Jeg skulle selvsagt ønsket at dette hadde gått raskere. Men han har trent godt og gjort det aller meste av rulleskitrening som planlagt. Det er ikke mye trening som har gått tapt. Han har fått hjertet til å slå, og hjertet spør ikke hvilken type trening du gjør. Så jeg tror ikke han har mistet mye grunnkondisjon, uttaler Monsen.

– Jeg tror det skal gå fint, men jeg vet ikke, sier han til Adressavisen.

Åpningsrennene på Beitostølen går 18. til 20. november.

25-åringen uttalte i slutten av september at han håper å være skadefri i løpet av oktober.

Verdenscupåpningen i Ruka 25.–27. november og de påfølgende konkurransene før jul kan også ryke for 25-åringen. Monsen tror i det minste det er aller mest realistisk at Klæbo kun går distanserenn i første omgang:

(©NTB)

Flere nyheter: