Menu
Det ble trippelt norsk på sprinten i Oberstdorf. Johannes Høsflot Klæbo vant foran Pål Golberg og Erik Valnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Klæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippelt norsk i Oberstdorf

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i sporet, kom alene til oppløpet og vant sprinten i Oberstdorf søndag. Bak fulgte to nordmenn på pallen.

Av NTB | 26.01.2020 13:45:11

Sport: Klæbo stakk fra like før oppløpet og vant i ensom majestet på sprintfinalen. Pål Golberg og Erik Valnes gjorde opp om de resterende pallplassene bak han og sikret trippelt norsk. Golberg kapret annenplassen og Valnes tok tredjeplassen på det som ble en norsk festdag.

Mannen Klæbo prøver å ta igjen i verdenscupen, Aleksandr Bolsjunov, røk ut i semifinalen. Det gjør at Klæbo knepper innpå i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt.

Etter å ha brutt tremila lørdag var det en helt annen Klæbo i sporet på søndagens sprint. I både kvart- eller semifinalene viste Klæbo prov på storform og gikk enkelt videre sammen med Valnes begge gangene.

Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar og Gjøran Tefre røk ut i semifinalene der halvparten av løperne var norske.

Chvanat slet også på prologen og kvalifiserte seg så vidt som nummer 27, men klarte ikke å komme videre fra kvartfinalen.

Alle de norske som stilte i kvartfinalene klarte å komme seg videre. Som i finalen var halvparten av løperne i semifinalene norske.

Iversen er ikke i form og ønsket heller ikke å snakke med pressen etter løpet.

For i kvartfinalen ble det norsk storeslem og i tillegg røk Klæbos største sprintrival Lucas Chavanat ut.

Emil Iversen som i likhet med Klæbo måtte bryte lørdagens skiathlon, slet også i sporet søndag. På prologen endte han på 37.-plass og var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til kvartfinalene.

(©NTB)

Flere nyheter: