reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Høsflot Klæbo (til venstre) og Even Northug under finalen i langrenn under verdenscupen på Lillehammer lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Klæbo herjet på ny – fjerde strake verdenscuptriumf

Johannes Høsflot Klæbo er helt ustoppelig i langrennssporet og sikret nok en seier i verdenscupen. Trønderen sprintet best på Lillehammer og vant overlegent.

Av NTB | 03.12.2022 13:47:34

Sport: Klæbo toppet i prologen og vant også sin semifinale på kontrollert vis. I finalen gjentok han suksessen. Han lekte med konkurrentene. Federico Pellegrino (Italia) tok andreplassen foran Even Northug.

– Jeg er tilbake. Jeg følte meg ikke bra i går (fredag). Jeg er glad jeg stilte til start i dag. Det var en tøff sprint, sa Klæbo i et intervju gitt på stadion.

26-åringen Klæbo var helt overlegen og kunne vinke til publikum før målpassering. Han sikret seg sin 52. verdenscupseier.

Pellegrino viste form mens Northug fortsatte den gode trenden.

– Jeg er storfornøyd. Det var kult, sa Northug til TV 2.

– Man må lære av fasiten. Den er Klæbo, sa TV 2s ekspert Petter Northug etter semifinalen der Klæbo manøvrerte seg fram til seier.

Klæbo startet sesongen med to seirer i den nasjonale åpningen på Beitostølen. Uka etter vant han alle de tre verdenscupkonkurransene i Ruka (Finland).

Klæbo sto over fredagens ti kilometer i skøyting. Han kjente «murring» i halsen og tok ingen sjanser.

Søndag står 20 kilometer klassisk fellesstart på programmet på Lillehammer. – Johannes blir vanskelig å slå i denne løypa, sa Petter Northug da han ble bedt om å tippe vinneren av fellesstarten.

(©NTB)

Flere nyheter: