Menu
Johannes Høsflot Klæbo på langrennsstadion i Ruka torsdag morgen, der trønderen er klar for helgens verdenscuprenn. Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo går klassisksprinten i Finland: – Han er litt reservert

Johannes Høsflot Klæbo (26) har bestemt seg for å gå fredagens klassiske sprint i langrennsverdenscupen i finske Ruka.

Av NTB | 24.11.2022 11:06:55

Sport: Det ble klart etter en test i Finland torsdag morgen. Adresseavisen var først ute med å melde om langrennsstjernens beslutning.

– Jeg går og er påmeldt. Det skal mye til for at jeg trekker i nødbremsen, sa Klæbo til avisen. Han opplyste videre at kroppen kjennes bra ut.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen bekrefter beslutningen overfor NTB.

– Han har hatt en test i dag. Han har jo hatt lyst til dette de siste dagene og i går. Nå er han på listen, så nå kjører vi på i morgen, sier han.

– Han er litt reservert, men vi får nå se. Det går greit, fortsatte Monsen.

– Jeg er ingen medisinsk mann. Det har nå gått bra til nå, så vi får håpe det går bra, svarte landslagstreneren.

Lagkamerat Even Northug varsler for Klæbo etter å ha sett ham på trening på skistadion i Ruka torsdag morgen. Han er glad stjernen er på plass og klarert for å delta.

– Det blir artig det, og det er godt å se at han er frisk. Han virket sprek i siste bakken på trening, så han blir nok å regne med i morra, sier Northug til NTB.

Klæbo vant begge distanserennene på Beitostølen og er blant favorittene på alle øvelsene han går i Finland denne helgen.

Det er klassisksprinten som har voldt 26-åringen størst trøbbel i skadeperioden. Klæbo har ikke gått klassisksprint siden lagsprinten i OL i Beijing sist vinter.

Sprinten i Ruka går fredag. Lørdag er det 10 kilometer i klassisk stil, mens det søndag er 20 kilometer i fri teknikk.

– Det ligger ingen risiko i dette?

Klæbo har trøblet med hamstringen i drøye 18 uker, men gikk begge distanserennene i den nasjonale åpningsrennene på Beitostølen sist helg. Han sto over den klassiske sprinten samme sted.