Menu
Aleksandr Bolsjunov vant lørdag som i Tour de Ski i januar. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Klæbo etter dramatisk fellesstart: – Håpløst

Flere fall preget fellesstarten i Falun. Trener Erik Myhr Nossum mente det var farlig, mens Hans Christer Holund valgte å stå av. Aleksandr Bolsjunov vant.

Av NTB | 30.01.2021 14:23:51

Sport: Johannes Høsflot Klæbo endte på 2.-plass millimeter foran Pål Goberg.

– Det gikk rolig og det er så mange som har lyst til å gå fort. Ut på sisterunden er jeg for langt bak og da blir det for langt opp, sa Klæbo til NRK etter løpet.

– Det var mye knall og fall. Håpløst renn egentlig, sa han.

Klassiskkanonen Iivo Niskanen var stadig i tet og så ut til å ønske fart. Det ble derimot tidlig tydelig at det var vanskelig å få luke underveis. Løperne var aldri opp den lengste utgaven av Mördarbakken i løpet av lørdagens fellesstart.

Det rolige tempoet førte derimot til et trangt felt med fare for uhell. Mens skotten Andrew Musgrave var i tet, 9 kilometer ut i løpet, hektet han med en av russerne. De to dro med seg Aleksandr Bolsjunov i bakken, mens Hans Christer Holund måtte utenfor løypa.

Like etter, på vei ned fra den første av de to sprintbakkene, kjørte flere løpere inn i den sveitsiske ostereklamen. En av de var Erik Valnes. Han kom seg raskt på skiene igjen, mens en annen løper føk rett gjennom plankegjerdet og måtte få hjelp av helsepersonell etter uhellet.

Holund valgte å stå av 2,5 kilometer før mål. Ifølge Nossum følte han seg ikke trygg i feltet.

– Dette er farlig. Farten kombinert med tighte svinger gjør det farlig. Jeg synes de gambler, sa han til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: