Menu
Johannes Høsflot Klæbo var i en klasse for seg på prologen i lørdagens sprintetappe i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo enkelt til semifinale i sprinten i Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo ligger godt an i sprinten i Tour de Ski etter å ha enkelt tatt seg videre i kvartfinaleheatet der Federico Pellegrino røk ut.

Av NTB | 04.01.2020 12:39:45

Sport: Aleksandr Bolsjunov, som ligger foran Klæbo i Tour de Ski-sammendraget, kom seg også videre til semifinalene.

Klæbo gikk inn i ensom majestet i det første heatet, og ingen var i nærheten av å tukte ham på spurten. Bak han stresset Pellegrino seg inn til en tredjeplass, men italieneren røk ut på tid.

Pål Golberg, Jan Thomas Jenssen og Sjur Røthe kom seg også videre blant de norske.

Russeren senket farten da han så ut til å enkelt ta seg videre, og Røthe måtte bytte spor i et forsøk på å beholde 2.-plassen. Det skapte trøbbel for de andre løperne, der flere måtte bytte spor, og det forårsaket et fall. Andrej Larkov var den som fikk skylden for fallet, og Røthe slapp unna diskvalifisering.

Røthe ble dermed en av fire nordmenn som kom seg videre til semifinalene. Simen Hegstad Krüger var eneste nordmann som ikke kom seg videre fra kvartfinalene. Hans Christer Holund røk ut i prologen.

– Ja, svarte sprintlandslagstrener Arild Monsen på NTBs spørsmål.

Monsen sa at en av de andre norske løperne hadde lurt på om Klæbo hadde gått dameløypa da han kom i mål. Dameløypa er ikke like lang og hard som den tøffe herreløypa på stadion i Lago di Tesero i Val di Fiemme.

Før lørdagens sprint hadde Klæbo 18 sekunder opp til Aleksandr Bolsjunov i sammendraget, noe som innebærer at trønderen er avhengig av en sterk prestasjon hvis han skal utfordre russeren i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski, som avsluttes søndag.

Det ble dramatisk for Sjur Røthe i sitt heat da hans gode glid gjorde at han kom helt opp i ryggen på Sergej Ustjugov som ledet da løperne nærmet seg mål.

I prologen leverte Klæbo en knallsterk avslutning og var hele 5,96 sekunder foran Pellegrino i mål. Det ga en tidlig indikasjon på at Klæbo er i superform.

(©NTB)

Flere nyheter: