Menu
Pål Golberg fikk OL-sprinten ødelagt av et sammenstøt i kvartfinalen. Foto: Heiko Junge / NTB

Klæbo eneste nordmann i sprintfinalen i OL

OL-favoritten Johannes Høsflot Klæbo overlevde en knalljevn semifinale og har sjanse til å forsvare gullet på sprinten i Zhangjiakou.

Av NTB | 08.02.2022 13:08:03

Sport: Trønderen ble nummer to i sitt semifinaleheat rett bak italieneren Federico Pellegrino. Det ble målfoto mellom fire løpere. Richard Jouve (Frankrike) og Sergej Ustjugov (ROC) ble dømt bak Klæbo og ble utslått.

I OL for fire år siden tok Klæbo gullet foran Pellegrino. Da gikk sprinten i klassisk stil.

I finalen får de to med seg Aleksander Terentjev, Joni Mäki, Oskar Svensson og Artem Maltsev. Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes endte sist i heat to.

Valnes ble fullstendig parkert i siste del av heatet og gikk i mål 22 sekunder bak vinneren Terentjev.

Pål Golberg var uheldig i kvartfinalen og ble slått ut etter et sammenstøt med kineseren Wang Qiang. Nordmannen falt og brakk en stav, og han måtte se konkurrentene seile ifra ham.

– Jeg kjenner på meg hva han (Wang) er i ferd med å gjøre, men jeg gidder ikke å flytte meg. Sånt regner jeg med at folk har lært seg ikke å gjøre, sa Golberg til Discovery om Wangs manøver.

Kineseren var nummer to over mål, men ble straffet for situasjonen med Golberg og ble flyttet til sisteplass i heatet.

– Det er kjedelig å ryke i kvartfinalen. Men jeg skal ikke være skuffa lenge, for jeg har flere skirenn igjen her, la han til.

Aleksander Bolsjunov, mesteren i skiathlon som åpnet Beijing-lekene for langrennsherrene, deltok ikke i tirsdagens sprint. Han tok bronse i øvelsen i OL i 2018.

EMBED START Custom Johannes Høsflot Klæbo jakter et nytt OL-gull i sprint. Foto: Fredrik Varfjell / NTB EMBED END Custom

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: