Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kjørte med sommerdekk på snøen

En bilfører fikk beskjed om å snu og kjøre hjem igjen da han ble stanset med sommerdekk i Tysvær mandag.

Av Egil M Solberg | 05.04.2021 22:08:27

Trafikk: Han var ikke skodd etter forholdene og kunne risikert å bli bøtelagt, men patruljen som stanset kjøretøyet nøyet seg med å komme med et pålegg denne gang.

Like før klokken 12 mandag, ble en politipatrulje oppmerksom på en bil på Frakkagjerd som kom ut på veien med det som åpenbart var sommerdekk.

Kjøringen ble stanset og bilfører ble bedt om å snu og kjøre hjem igjen. Der må vedkommende skifte tilbake til vinterdekk før kjørin kan fortsette under de forholdene vi opplever i dag.

Det er kanskje flere som har skiftet til sommerdekk etter en periode med mye fint og mildt vær, noe som fungerer dårlig med det været som kom i helgen med frost og snøbyger.

Ifølge meteorologene kan vi vente en lignende værtype også de neste dagene.

Du kan kjøre på piggdekk frem til første mandag etter påske. Det vil i år bli førstkommende mandag den 12. april.

Andelen som velger piggdekk har blitt mindre de siste årene, men det er fortsatt mange som sverger til de mer tradisjonelle vinterdekkene med pigger.

Kjører du piggfritt kan du vente til det passer bedre med å skifte, men vær oppmerksom på at piggfrie dekk ikke gir like godt veigrep som gode sommerdekk og du får lengre bremselengde. Det er derfor anbefalt å skifte til sommerdekk så snart værforholdene tillater det.

Flere nyheter: