Menu
Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat på stedet der en kjøreledning har falt ned på et tog ved Rosenholm stasjon sør i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kjøreledning falt ned på tog helt sør i Oslo – passasjerer ble evakuert

En kjøreledning falt ned på et tog på Rosenholm stasjon i Oslo onsdag ettermiddag. Flere personer ble skadd, men ingen alvorlig.

Av NTB | 14.04.2021 22:04:05

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 16.40 onsdag ettermiddag.

Det ble meldt om flere knuste ruter i togsettet og at mellom tre og fem personer var lettere skadd. To personer fikk behandling for kuttskader av ambulansepersonell.

– Brannvesenet er i gang med å jorde de strømførende ledningene slik at strømmen ledes bort fra sporet og evakuering av passasjerene i toget kan foregå trygt, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB i 17-tiden.

Politiet har foretatt flere vitneavhør samt snakket med togføreren for å bringe klarhet i hva som skjedde.

– Det er et tog på vei til Ski som har tatt med seg en strømførende ledning akkurat ved Rosenholm stasjon. Og den kjøreledningen, den smalt inn i siden på toget, slik at det var flere vindusruter som gikk, sa politiets innsatsleder på stedet til Østlandets Blad.

Rosenholm stasjon ligger helt sør på Holmlia i Oslo kommune, rett nord for grensa til Nordre Follo kommune.

Vy opplyser har satt opp buss på de berørte strekningene.

Bane Nor opplyser på Twitter onsdag kveld at strekningen vil forbli stengt mellom Oslo S og Ski resten av kvelden.

«Vi håper å kunne åpne for togtrafikk torsdag morgen, men kun med ett spor på en strekning mellom Holmlia og Kolbotn. Dette vil bety innstillinger og forsinkelser, og vi beklager ulempene», heter det i meldingen.

Klokken 17.24 opplyste politiet at evakueringen av passasjerene var i gang. Det var cirka 70 passasjerer på toget.

Ifølge Bane Nor berører ulykken lokaltogene L2 mellom Stabekk og Ski, L21 Stabekk – Moss og L22 Skøyen – Rakkestad. Også regionstoget R20 mellom Oslo S og Halden er berørt.

(©NTB)

Flere nyheter: