Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg
Arkivbilde: E. Solberg

Kjøpte sexdukke i barnestørrelse

En mann i begynnelsen av 60-årene står tiltalt for å ha bestilt en sexdukke i barnestørrelse fra Kina. Hjemme hos mannen fant politiet også 2.000 bilder av barn. Mannen er dømt tre ganger tidligere.

Av Egil M Solberg | 13.03.2019 14:38:02

Domstol: – Jeg har aldri hatt noen kjæreste og jeg lurte på hvordan det ville være å holde rundt en dame – noe jeg aldri har gjort. Slik forklarte mannen seg i tingretten ifølge Haugesunds avis.

Sammen med sin forsvarer advokat John Christian Elden møtte han i tingretten tiltalt for å ha kjøpt en sexdukke som i utførelse og størrelse framstår som kroppen til et barn, skriver avisa.

I tillegg hadde statsadvokaten i Rogaland tiltalt ham for å ha lastet ned over 2.000 bilder av barn som poserer med klær, badetøy eller undertøy der fokus er på rumpe eller skrittet til barnet.

Saken ble rullet opp da pakken fra Kina ble stoppet av tollerne.

Det finnes ikke rettspraksis fra verken Høyesterett eller lagmannsrett som sier at barnesexdukker rammes av Straffeloven.

Når det gjaldt bildematerialet, sa Elden at for de fleste av bildene ville det isolert sett aldri blitt tatt ut tiltale for, skriver avisa.

Den vel 60 år gamle mannen er tidligere domfelt tre ganger. En gang for utuktig omgang med mindreårige barn og to ganger for besittelse av overgrepsmateriale, skriver avisa.

Flere nyheter: