reklame for Sheiken Bowling
Menu
Idrettspresident Berit Kjøll, her fra hjemkosten fra Beijing-OL, skal reise til Paralympics og representere Norge der også. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kjøll om russisk og hviterussisk Paralympics-nekt: – En selvfølge

Idrettspresident Berit Kjøll sier at Norge har vært blant landene som har presset Den internasjonale paralympiske komité (IPC) til å snu.

Av NTB | 03.03.2022 09:12:10

Sport: – En selvfølge, sier Kjøll i en pressemelding om avgjørelsen til IPC.

– Norges idrettsforbund har gjennom det siste døgnet tatt en rekke initiativ, blant annet ovenfor de nordiske landene. Det ble også lagt en plan for nye oppfølgingsmøter med USA, Canada, Japan og en rekke land i Europa med et tydelig mål om å få møte styret i IPC og sørge for at vedtaket ble reversert, sier idrettspresidenten.

IPC gjorde helomvending og nektet torsdag morgen, kun en dag før åpningsseremonien i Paralympics, russisk og hviterussisk deltakelse i lekene.

Dagen før ble det kunngjort at de to landene kunne konkurrere i Kina under nøytralt flagg.

– Det internasjonale presset som ble rettet mot IPC det siste døgnet, har heldigvis gitt en ønsket effekt, sier Kjøll.

– Ikke minst er jeg glad for vedtaket på våre utøvere sine vegne. Gårsdagens beslutning skapte stor og unødvendig uro i utøvergruppen. Nå kan de endelig konsentrere seg om det de skal gjøre: stille best mulig forberedt til konkurransene som starter på lørdag, sier hun.

(©NTB)