Menu
Berit Kjøll svarer på kritikk mot at hun ikke ventet på valgkomiteens innstilling før hun offentliggjorde sitt kandidatur til en ny periode som idrettspresident. Hun sier at hun ønsket full åpenhet. Foto: Geir Olsen / NTB

Kjøll om kritikken: – Ønsket full åpenhet

Berit Kjøll forsvarer at hun gikk ut i offentligheten og lanserte sitt kandidatur til gjenvalg som idrettspresident.

Av NTB | 26.10.2022 17:21:22

Politikk: Enkelte representanter for idrettsbevegelsen har kritisert Kjøll for å drive valgkamp før valgkomiteens innstilling er klar. Nå svarer hun på kritikken. Hun sier at hun ville være åpen om sitt kandidatur.

– Etter en skriftlig henvendelse fra valgkomiteen tidligere i høst, svarte jeg komiteen – også skriftlig – at jeg ønsket å stille meg til disposisjon for gjenvalg som idrettspresident i perioden 2023-27. Jeg svarte søndag kveld, innen tidsfrist, skriver hun i en pressemelding sendt NTB.

– Samtidig orienterte jeg valgkomiteen om at jeg ønsket å være åpen om mitt kandidatur og ville orientere idrettsstyret, idrettsorganisasjonen og offentligheten om min beslutning påfølgende dag.

Det ble også gjort.

– Som idrettspresident har jeg tilgang til distribusjonstjenester med relevante epostadresser til idrettsorganisasjoner og medier. Disse benyttet jeg til å formidle min kunngjøring internt og eksternt, skriver hun.

– Jeg har selvfølgelig full respekt for valgkomiteens arbeid og ser fram til en ryddig og åpen prosess fram til komiteens innstilling foreligger og videre fram til valget på idrettstinget.

(©NTB)