Menu
Idrettspresident Berit Kjøll presenterte Norges syn på russisk og belarusisk deltakelse i idretten på ANOCs generalforsamling onsdag. Her under et pressetreff tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kjøll ba om at russisk utestengelse i idretten fortsetter

Idrettspresident Berit Kjøll la onsdag fram Norges syn på russisk og belarusisk deltakelse i idretten på Anocs generalforsamling i Seoul.

Av NTB | 19.10.2022 08:11:17

Økonomi og næringsliv: Før generalforsamlingen hadde Norges idrettsforbund (NIF), sammen med de nordiske og baltiske olympiske komiteene, samt den polske olympiske komité, bedt om at beslutningen om russisk og belarusisk deltakelse på møtet ble tatt opp til en ny vurdering av Anoc (Forbundet av nasjonale olympiske komiteer).

Saken ble behandlet, men ikke tatt til følge, heter det på Idrettsforbundets nettsider. President i Den internasjonale olympiske komité, Thomas Bach, innledet møtet med å understreke betydningen av at den olympiske bevegelse står samlet i saken om russisk og belarusisk deltakelse i idretten.

Kjøll presenterte deretter Norges syn på det.

«Hun understreket at norsk idretts posisjon om å utestenge Russland og Belarus fra internasjonal idrett står fast, og at vår solidaritet helt og holdent ligger med det ukrainske folket og med ukrainske utøvere», heter det i uttalelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: