reklame
Menu
Det snødde i Trondheim og Trøndelag onsdag 13. mai. Mai har vært den kjøligste maimåneden siden 1997, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kjøligste mai måned på 23 år

Mai var en kald måned i store deler av landet. Månedstemperaturen lå 1,1 grad under normalen, og dermed ble årets mai måned den kaldeste siden 1997. Mest regnet det kom det i Etne.

Av NTB | 02.06.2020 14:04:07

Vær: Det viser månedsstatistikken fra Meteorologisk institutt.

Relativt kaldest var det i Vestland, i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, der enkelte målestasjoner målte gjennomsnittstemperaturer opptil tre grader kaldere enn normalt, og i Møre og Romsdal og Trøndelag målte flere stasjoner opptil tre ganger den normale nedbørsmengden.

For hele landet var månedsnedbøren 10 prosent mer enn det som er normalt for mai måned, men noen målestasjoner i Innlandet og Viken fikk under 25 prosent av normal nedbørsmengde.

Høyeste snittemperaturer var det i Asker, Sarpsborg, Moss og Drammen, med temperaturer over ti grader. Likevel var det også her kaldere enn normalt.

De fleste stedene var det kaldere enn vanlig, men noen stasjoner lengst øst i Troms og Finnmark hadde avvik på 1,5 til 2 grader over normalen.

Mest regnet det på Basura på Etne i Vestland, med 268 millimeter. 4. mai kom det hele 63,2 millimeter nedbør ved målestasjonen.

Den høyeste temperaturen registrert i Norge i mai var 27,5 grader på Kvithamar i Stjørdal i Trøndelag, målt 31. mai. Kaldest var det ved Finsevatn på Ulvik i Vestland 5. mai med -17,4 grader.

Tørrest i mai var det på værstasjoner i Skjåk, Dovre og Fåvang, med 4 til 6 millimeter nedbør, som er nedbørsmengder under en firedel av normalt.

(©NTB)

Flere nyheter: