Menu
Tirsdag møter helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) kommuner og statsforvaltere for å informere om nye tiltak. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kjerkol møter kommuner om koronahåndtering og -tiltak

Omikronvarianten og nye tiltak er bakteppet når helseministeren tirsdag morgen møter kommuner og statsforvaltere. I Viken ønsker flere leger regionale tiltak.

Av NTB | 29.11.2021 22:00:31

Medisin og helse: Det digitale møtet skjer i forkant av koronaredegjørelsen til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortinget klokka 10.

Alle kommuner og statsforvaltere er invitert til møtet, der kommuner i områder med høyt smittetrykk vil informere om situasjonen lokalt, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

Kjerkol skal på sin side informere om regjeringens håndtering av pandemien nasjonalt.

Også Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet deltar på møtet.

– Jeg mener at det er enklere om det kommer regionale føringer. Da blir det likt i områder med like utfordringer og tilnærmet likt smittetrykk, og da slipper hver kommune å finne på tiltak som kanskje ikke blir helt like, sier Ane Wigenstad Kvamme til Lierposten.

– Jeg ønsker tiltak målrettet mot gruppene hvor det er mye smitte, som skoleelever og folk som bor sammen med en smittet, sier hun videre til avisa.

I en pressemelding skriver kommuneoverlege Ingrid Bjerring i Lier at for å ha best effekt av smitteverntiltakene, er det viktig å se regionen med nabokommunene under ett fordi folk beveger seg på tvers av kommunegrensene med blant annet jobb og fritidsaktiviteter.

Kommuneoverlegen i Kongsberg sier at det stadig er økende smitte i Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg, og at de er spent på å se om det kommer nye tiltak.

Hun er kommuneoverlege i Kongsberg og enheten for samfunnshelse, som har ansvar for Øvre Eiker, Kongsberg, Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal.

(©NTB)

Flere nyheter: