reklame for Sheiken Bowling
Menu
Guanyu Zhous bil endt på hodet bortover asfalten på Silverstone. Foto: Frank Augstein/ AP / NTB

Kjempekrasj stoppet Formel 1-løpet på Silverstone: Zhous bil havnet opp ned

Storbritannias Grand Prix i Formel 1 fikk en dramatisk start da flere førere krasjet i første sving. Zhou Guanyus bil endte på hodet bortover asfalten.

Av NTB | 03.07.2022 17:16:20

Sport: George Russel, Alex Albon, Esteban Ocon, Yūki Tsunoda og Zhou ble alle rammet av krasjen på Silverstone. Tsunoda kunne kjøre videre med en ødelagt frontvinge, men de andre bilene ble stående stille.

Formel 1-løpet ble umiddelbart stoppet med det røde flagget. Alle førerne måtte tilbake i depotet. Først etter en snau time fikk bilene starte opp igjen.

Det tok en stund før det ble sendt repriser av at Zhou gled bortover grusen opp ned. TV-bildene viste at Russell hoppet ut av egen bil og løp bort mot Zhou.

– Det var en skummel krasj, som vi aldri ønsker å se. Jeg ble truffet bakfra og smalt inn i Zhou, og da var det «game over». Jeg løp bort til ham for å se om det gikk bra. Jeg er glad for å høre at det gikk greit, sa Russell til Viaplay.

Laget meldte på Twitter at han er ved bevissthet. Lagkameraten Valtteri Bottas sa senere på radiosambandet at Zhous medisinske test hadde gått bra.

Albon ble også sendt til legeundersøkelse.

Ocon og Tsunoda rakk å få bilene fikset i tide før Silverstone-løpet ble satt i gang igjen.

Under rødflagget tok noen demonstranter seg inn på banen. Det viser bilder publisert på Twitter.

Alfa Romeo har opplyst at det etter forholdene står bra til med Zhou. Kineseren ble fraktet ut av banen i ambulanse.

Bilen til Ocon kom seg til depotet i håp om å få den reparert før løpet startet igjen, mens Russels bil ble løftet opp på en kranbil.

(©NTB)

Flere nyheter: