Menu
Jarl Magnus Riiber da han tok NM-sølv i hopp i Holmenkollen tidligere i januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Kjempehopp av Riiber i Seefeld – suverent best av alle

Jarl Magnus Riiber dokumenterte OL-form med et klassehopp på 107 meter som gjorde at han vant den provisoriske omgangen i Seefeld torsdag.

Av NTB | 27.01.2022 14:21:13

Sport: Den provisoriske omgangen blir brukt som utgangspunkt om hoppingen av en eller annen grunn må avlyses i en eller flere dager i løpet av kombinerthelgen i Seefeld.

Riibers hopp på 107 meter gjør at han leder med 57 sekunder i langrennet foran tyske Terence Weber og estlenderen Kristian Ilves om det skulle bli bruk for omgangen.

Startgaten og farten varierte stort i løpet av omgangen. Riiber hoppet fra gate 12, mens for eksempel Ilves strakte seg til 109,5 meter fra gate nummer 18.

Trippelen i den østerrikske skibyen er en viktig oppladningskonkurranse før utøverne drar til OL i Beijing over helgen.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en viktig PCR-omgang med tanke på værmeldingene de kommende dagene. Det var viktig å vise at jeg er tilbake i god form. Det er god start på trippelen når jeg er i ledelsen med nærmere ett minutt, sa Riiber i et intervju med Seefeld-arrangøren videreformidlet av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Riiber har ikke deltatt i verdenscupen i 2022, etter å ha stått over rennene i Val di Fiemme og Klingenthal. 24-åringen slet med ryggproblemer i Val di Fiemme og stilte heller ikke i Klingenthal for å lade opp til OL. Da prioriterte han trening og tid med familien hjemme i Norge.

Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på 24.-plass i den provisoriske omgangen. Han nådde 97 meter og er 2.05 minutter bak suverene Riiber.

Øvrige norske plasseringer (tid bak lederen i parentes): 27) Jens Lurås Oftebro (2.11 min.bak), 35) Espen Andersen (2.20), 36) Andreas Skoglund (2.21), 38) Espen Bjørnstad (2.29), 48) Simen Tiller (3.02).

Første del av kombinerttrippelen i Seefeld kjøres fredag. Del to går lørdag, og søndag er det siste etappe.

(©NTB)

Flere nyheter: