reklame for smiaa
Menu
Kjell Elvis heter egentlig Kjell Henning Bjørnestad. Han har de siste tiårene gjort seg kjent som Elvis-imitator. Nå setter han verdensrekord i å synge Elvis kontinuerlig i over to døgn i strekk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kjell Elvis utklasset verdensrekorden i Elvis-synging etter 50 timer sang

Klokken 03.11 natt til lørdag satte Kjell Elvis ny verdensrekord i Elvis-synging, men han holdt ut i nesten åtte timer til.

Av NTB | 25.07.2020 11:32:53

Fritid: Klokken 03.11 tangerte Kjell Evis den eksisterende rekorden da han passerte 43 minutter, 11 minutter og 11 sekunder med kontinuerlig framføring av Elvis-låter.

Nær åtte timer senere, klokken 10.50 lørdag morgen, kunne han feire at han hadde nådd målet om å holde ut i 50 timer, 50 minutter og 50 sekunder.

– Dette skal jeg aldri gjøre igjen, sa Kjell Elvis da siste låt var ferdig.

Da han tangerte rekorden og målet på 50 timer ble scenen fylt av konfetti for å markere begivenheten.

– Nå er han høy som et tårn, rett og slett, sa en meget fornøyd manager Helge Johansen til NTB, da verdensrekorden var forbipassert natt til lørdag.

Den gamle verdensrekorden i Elvis-synging – som altså nå er slått – er på 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder. Rekorden har stått i 16 år, og ble satt av tyske Thomas «Curtis» Gäthje.

Manager Johansen sier at de har vært nøye med både helse og kosthold.

– Vi har med en ernæringseksperten som har sagt at han ikke skal drikke mye kaffe. Istedenfor har han fått smoothie, frukt og energibarer og ikke noe fast føde utover dette, sier han.

Rekordforsøket foregikk i tredje etasje på sportsbaren Scotsman i Oslo sentrum.

– Stemmen er det eneste jeg er bekymret for. Det står ikke på viljen, det mentale er på plass. Men vi har en ernæringsekspert her som gir han mye varmt vann med sitron og honning, sa Johansen til NTB da det ennå gjensto noen timer før rekorden var nådd.

Kjell Elvis vekslet mellom å synge sittende og mens han spaserte rolig fram og tilbake foran scenen. Iblant vrikket han på hoftene. Besøk på scenen fikk han også, alt fra kaptein Rødskjegg fra Moss til dansepartnere.

– Når han er gjennom hele katalogen, snur han bare bunken og begynner på nytt igjen. Favoritten hans er «An American Trilogy». Jeg har hørt «Teddy Bear» gått igjen en del ganger også, sa manageren.

I tillegg til å være Elvis-entusiast er Kjell Elvis også ambassadør for den ideelle stiftelsen Hvite Lilje. Det ambisiøse verdensrekordforsøket har også som mål å samle inn penger til å bygge nytt sykehus for flyktninger i Myanmar.

Gjennom forsøket jobbet teamet i kulissene med å blant annet få ned adrenalinet ned slik at Kjell Elvis fikk sine tiltrengte hvilepauser og justerte energinivået slik at målet for rekordsyngingen ble nådd.

Rekordforsøket ble strømmet direkte på nett. Kjell Elvis’ stemme var fredag kveld noe hes, den bristet iblant og bar tydelig preg av å ha sunget i over 43 timer.

Etter reglene kunne Kjell Elvis kun ta fem minutters pause per time. Disse pausene kunne han også spare opp dersom han ønsker. Ifølge manageren har artisten tatt et par ti minutter lange «powernaps». Han har også barbert seg mens han sang.

(©NTB)

Flere nyheter: