Menu
Advokat Tor Kjærvik ble drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Hans 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kjærviks sønn begjærer seg løslatt

Tor Kjærviks drapssiktede sønn samtykker ikke til videre varetektsfengsling og begjærer seg løslatt når spørsmålet kommer opp for Oslo tingrett onsdag.

Av NTB | 11.05.2021 18:24:36

Kriminalitet og rettsvesen: – Han samtykker ikke og ønsker at retten vurderer hvorvidt fengslingsvilkårene er oppfylt, sier mannens forsvarer, advokat Sol Elden, til NTB.

Den 36 år gamle mannen samtykket til varetektsfengsling da spørsmålet var oppe to dager etter drapet på Røa i Oslo i april i år.

Politiet kommer onsdag til å be om at den 36 år gamle mannen blir fengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud de to første ukene av perioden. Fengslingsmøtet blir holdt digitalt og kommer etter all sannsynlighet til å gå for lukkede dører.

– Siktede er innlagt på sykehus, og det gjenstår fortsatt avhør av ham. Fengslingsgrunnlaget er bevisforspillelsesfare, og at det vil støte allmenn rettsfølelse om han ikke holdes i varetekt, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: