reklame for smiaa
Menu
Dombås kirke, bygd i 1939, ble påtent 20. februar 2020 og fikk store innvendige skader i brannen. Foto: André Lorentsen / NTB scanpix

Kirkebrannrettssak utsettes på grunn av tiltaltes helsetilstand

Rettssaken mot den 28 år gamle mannen som er tiltalt for å ha tent på Dombås kirke og Sel kirke i februar og mars i år er utsatt inntil videre.

Av NTB | 20.08.2020 12:53:04

Kriminalitet og rettsvesen: Bakgrunnen er at to leger hver for seg har konstatert at tiltalte har gyldig forfall som følge av sin helsemessige situasjon, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

– Vi tar sikte på å gjennomføre siste del av hovedforhandlingen i neste uke, sa rettsadministrator Åge Gustad i Nord-Gudbrandsdal tingrett torsdag.

Det var satt av to dager til hovedforhandlingen på Otta. Tiltalte tente på Dombås kirke og påførte bygningen skader for 20 millioner kroner natt til 20. februar i år. En drøy måned senere forsøkte han å tenne på Sel kirke. En vekter oppdaget brannen her og den ble slokket før kirken ble påført nevneverdige skader.

28-åringen er opprinnelig fra Somalia, men har oppholdstillatelse i Norge etter at han kom hit i 2015. Mannen har erkjent straffskyld, og forklarte i retten onsdag at han hadde tent på kirkene i sinne over at ingen var blitt straffet for koranbrenningen i Kristiansand i november i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: