reklame for smiaa
Menu
Under koronakrisen har drive-in-kino vært alternativet. Nå blir det muligheter for innendørs film igjen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kinoene åpner igjen så smått etter koronakrisen

Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka åpner igjen fredag 8. mai med maks 50 publikum på hver forestilling. Helga etter kommer elleve kinoer etter over hele landet.

Av NTB | 02.05.2020 13:32:32

Medisin og helse: Siden 12. mars har alle kinolokalene vært stengt på grunn av koronasituasjonen. Torsdag kom klarsignalet om at kinoer og teatre står fritt til å åpne igjen fra 7. mai for inntil 50 personer.

Nordisk Film Kino åpner altså Oslo-kinoen Ringen først om en snau uke. De neste elleve kommer helgen etter. Det er kinoene i Asker, Askim, Colosseum i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Tønsberg (Kilden), Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Vika i Oslo.

– Vi skal ha et møte på mandag for å snekre sammen detaljene. Jeg tror det blir åpning torsdag eller fredag, sier han.

Selskapet har også kinoer i Vardø, Kirkenes, Narvik, Lakselv og i Alta. Også på disse stedene blir det oppstart, men datoen er ikke klar.

Kommersiell direktør Jon Einar Sivertsen sier at avgjørelsen trolig kommer i løpet av uka.

– Vi skal sette oss inn i veilederen og se hvilke smitteverntiltak som må iverksettes, samt ha nødvendig opplæring av personalet.

– Vi jobber med å sette opp program nå. Vi setter opp mange filmer som gikk da vi stengte, og gamle familiefilmer, sier hun.

Haugen tror likevel folk kommer tilbake til kinoene, selv om de ikke har nye filmer på programmet.

– Folk vil ut på kino og samles i det kollektive rom. Det er mange som ikke har sett Parasitt eller Joker ennå, sier hun.

Også i Tromsø blir det trolig muligheter for å dukke inn i kinomørket til uka, sier administrerende direktør Geir Martin Jensen i Aurora kino til Nordlys.

Odeon Kino, som drifter kinoer i norske byer som Oslo, Lillestrøm, Skien, Moss og Ålesund, opplyser til NRK at de foreløpig ikke har bestemt når kinoene deres skal gjenåpne.

Administrerende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino i Norge bekrefter overfor NTB at de får en utfordring med programmet, i og med at det er få premierer så lenge usikkerheten varer.

(©NTB)

Flere nyheter: