Menu
Eskil Kinneberg ble nummer to i O-ringen i orientering og viste god form foran EM. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Kinneberg med sterk 2.-plass i O-ringen

Eskil Kinneberg vant femte og siste etappe i den svenske O-ringen i Uppsala og endte på 2.-plass sammenlagt. Det er en sterk formbeskjed foran EM.

Av NTB | 30.07.2022 17:20:46

Sport: Han slo svenske Gustav Bergman med 40 sekunder på lørdagens jaktstart, men endte 6.58 minutter bak ham i sammendraget. Kinneberg henviste Emil Svensk til tredjeplassen totalt med nesten seks og et halvt minutt.

O-ringen er en institusjon i svensk orientering, med flere enn 20.000 deltakere.

– Dagens løp var bra. I starten var jeg litt nervøs og overtent, og jeg bommet litt på 2. og 3. post. Da følte jeg meg jaget av dem som kom bakfra, men jeg skjerpet meg og løp bra derfra og til mål, sa Kinneberg.

Onsdag innledes EM i Estland med kvalifisering på mellomdistanse. Det kjempes om medaljer i langdistanse torsdag, mellomdistanse lørdag og stafett søndag. Kinneberg ser fram til det.

– Jeg følte meg litt tung etter Jukola-stafetten i midten av juni. Siden har jeg fått trent bra og har hatt god formstigning, sier han.

– Jeg løper for medaljer i EM. Det er helt klart målet.

(©NTB)

Flere nyheter: