Menu
Joshua King og Watford rykket ned med tapet for Crystal Palace lørdag. Foto: Yui Mok / PA via AP / NTB

Kings Watford rykket ned fra Premier League

Watford må ta den tunge turen ned til mesterskapsserien etter 0-1-tapet for Crystal Palace i Premier League lørdag.

Av NTB | 07.05.2022 19:01:14

Sport: Tapet betyr at Joshua King og hans lagkamerater ikke er i stand til å hente inn Leeds på trygg grunn. Det skiller tolv poeng mellom lagene når Watford kun har tre kamper igjen av sesongen.

Watford har spilt åtte sesonger i Premier League etter år 2000. Laget var en gjenganger i toppdivisjonen fra 2016/17-sesongen til nedrykket i 2020. Watford rykket rett opp fra mesterskapsserien forrige sesong, men i år må de igjen ta turen til ned til nest øverste nivå.

Manager Roy Hogdson rykker dermed ned i sin siste sesong som fotballtrener. 74-åringen pensjonerer seg etter sesongen. Han var manager i Palace i fire år før han tok over Watford denne sesongen.

Det er også første gang Hogdson rykker ned med et Premier League-lag.

– Vi er veldig glade. Vi tar hver kamp som den kommer, og nå må vi se hvor langt opp på tabellen vi kan komme. En god avslutning på sesongen er viktig, sa Zaha ifølge BBC.

Joshua King spilte hele kampen for gjestene, men den norske spydspissen greide ikke å videreføre håpet om Premier League-spill neste sesong. Palace var nærmere å øke ledelsen enn Watford var utligning.

De slet i lange perioder med å sette Palace på store nok prøver.

Fra før er det klart at Mathias Normann og Norwich rykker ned, mens Everton, Burnley og Leeds kniver om å unngå den siste nedrykksplassen.

Wilfried Zaha scoret kampens eneste mål på straffespark etter en halvtime. Det sikret Palace-seier og sendte samtidig «The Hornets» ned.

Det hjalp heller ikke laget at Hassane Kamara fikk rødt kort etter 70 minutter, da han fikk sitt andre gule etter å ha dyttet Michael Olise ut over sidelinjen.

(©NTB)

Flere nyheter: