Menu
En helsearbeider i beskyttelsesdrakt tester en kvinne for korona i Qingdao mandag. Foto: Chinatopix / AP / NTB

Kinesisk by: Har testet over 3 millioner

Myndighetene i den kinesiske byen Qingdao sier de har testet over 3 millioner innbyggere for koronasmitte i løpet av noen få dager.

Av NTB | 13.10.2020 07:38:23

Medisin og helse: Årsaken er at det i helgen ble oppdaget noen få smittetilfeller i byen: Seks smittede med symptomer, og seks uten.

Dette skal ha vært det første kjente lokale utbruddet i Kina på nesten to måneder. Lokale myndigheter i Qingdao erklærte at hele byen, med 9,4 millioner innbyggere, må testes.

Helsearbeidere satte raskt opp telt der testingen ble igangsatt. Mandag sto innbyggere i kø ved teltene til langt utover kvelden.

Tirsdag opplyste de kommunale myndighetene at over 3 millioner mennesker så langt er testet for koronasmitte.

Planen er å teste hele befolkningen i løpet av fem dager. Innbyggere skriver på sosiale medier om hvordan de er informert om nærmeste teststasjon.

Etter at pandemien begynte i byen Wuhan, har Kina utviklet svært god testkapasitet. Så langt har landet klart å få kontroll over nye smitteutbrudd etter perioden med «lockdown» tidlig i pandemien.

De kommunale myndighetene i Qingdao sier det ikke er påvist noen nye tilfeller etter at massetestingen ble igangsatt. Kinas nasjonale helsemyndigheter opplyste imidlertid tirsdag at det var registret seks nye tilfeller i Qingdao det siste døgnet.

(©NTB)

Flere nyheter: