Menu
Opprørspoliti rykket ut til flyplassen i Hongkong tirsdag, da tusenvis av demonstranter hadde skapt reisekaos for andre dag på rad. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Kinesisk avis: Hongkong-protestene er en fargerevolusjon

Hongkongs protestbølge har til hensikt å destabilisere den lokale regjeringen og «gi byen tilbake» til Vesten, mener den statlige avisa Global Times.

Av NTB | 14.08.2019 07:20:02

Krig og konflikter: De langvarige demonstrasjonene er en «fargerevolusjon», heter det i en lederartikkel i avisa, som utgis av den kinesiske staten.

– Den kinesiske regjeringen kommer aldri til å tillate at ekstrem opposisjon og Vesten drar Hongkong inn i den antikinesiske leiren. Ei heller vil den tillate at byen kastes inn i langvarig kaos eller blir en base for Vestens nedbryting av Kinas politiske system, står det i lederen i den landsdekkende engelskspråklige avisa onsdag.

Global Times beskriver videre demonstrantene som profesjonelt trente bråkmakere. En av Global Times’ journalister ble tirsdag angrepet av demonstranter som deretter hindret førstehjelpspersonell i å nå fram til ham på flyplassen i Hongkong, hevder avisa.

Hongkongs Beijing-støttede regjering har bekreftet hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: