reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Rundt 100 demonstranter har torsdag ettermiddag møtt opp utenfor statsministerboligen i forbindelse med statsbesøket til Kinas utenriksminister. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kinas utenriksminister møtt av demonstranter under møtet med Erna Solberg

Rundt 100 demonstranter samlet seg torsdag utenfor regjeringens representasjonsbolig da Erna Solberg tok imot Kinas utenriksminister Wang Yi.

Av NTB | 27.08.2020 17:53:09

Politikk: Wang Yi er torsdag på besøk i Norge for å ha samtaler med statsminister Solberg (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) som en del av en rundreise til flere europeiske land.

I forbindelse med møtet arrangerer Amnesty og flere andre organisasjoner en markering for menneskerettigheter i Kina. Landet beskyldes for en lang rekke brudd på menneskerettighetene, blant annet i forbindelse med i forbindelse med at de skal holde mer enn en million uigurer i fengselslignende interneringsleirer.

Ifølge operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt har i overkant av 100 demonstranter samlet seg utenfor statsministerboligen under markeringen.

– Det går rolig for seg. De står på anvist plass og følger politiets instrukser, sier Pedersen.

Venstre-leder Trine Skei Grande og SVs stortingsrepresentant Petter Eide er blant dem som holder en appell under markeringen.

– Jeg har snakket med utenriksministeren og forsikret meg om at de regionale utfordringene og menneskerettighetene står på listen over temaer hun vil ta opp i møtet, sier Trine Skei Grande til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: