reklame
Menu
Rektor Bjørg Sissel Kvannli på Meråker videregående skole forteller at samarbeidsprosjektet med Kina er ferdig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kinas OL-prosjekt på Meråker er ferdig

De kinesiske langrennsløperne og skiskytterne som satset mot 2022-OL i Meråker forlot Norge i mars. De kommer ikke tilbake, melder Trønder-Avisa.

Av NTB | 16.04.2020 08:02:52

Sport: Kineserne har nemlig valgt ikke å forlenge kontrakten med Meråker videregående skole som startet opp i 2018. I stedet skal de trene mer på hjemmebane med blant andre norske trenere.

– Vi hadde en avtale ut april, og den blir ikke forlenget. Kina vil ha mer kontroll selv og ønsker at utøverne skal oppholde seg mer i sitt eget land. De ønsker gjerne norske trenere som vil søke jobb som trenere og bo i Kina, sier Bjørg Sissel Kvannli, rektor på Meråker videregående skole, til avisen.

Meråker-prosjektet ble satt i gang som en del av kinesernes satsing mot vinter-OL på hjemmebane i 2022. Over 40 langrenns- og skiskyttertalenter deltok i opplegget i skibygda i Trøndelag.

Den tidligere norske landslagstreneren og OL-mesteren Tor-Arne Hetland er blant ni personer som var ansatt i prosjektstillinger i Kina-samarbeidet. Hetland har fått seg ny jobb som leder for idrett og trening i Studentsamskipnaden i Trondheim.

Stansen av Meråker-samarbeidet får ikke konsekvenser for nordmennene som er trenere for det kinesiske landslaget. Bernhard Rønning, Anders Högberg og Ole Marius Bach har kontrakter som varer ut OL-sesongen 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: