reklame
Menu
Tennissporten har hatt en blytung uke. Foto: AP Photo / Jason DeCrow / NTB scanpix

Kinas nye forbud rammer hardt – alle tennisturneringer avlyses

Kina har lagt ned forbud mot idrettsarrangementer resten av året. Alle tennisturneringer på kinesisk jord, inkludert Shanghai Masters og WTA-finalen, avlyses.

Av NTB | 24.07.2020 09:18:03

Sport: Kina annonserte tidligere i juli at de avlyser alle internasjonale idrettsarrangementer ut året.

Det rammer tennissporten knallhardt. Fredag ble det bekreftet at alle internasjonale tennisturneringer i Kina avlyses.

– Vi respekterer imidlertid avgjørelsen som er tatt av kinesiske myndigheter og er ivrige etter å returnere til Kina så snart som mulig neste sesong, fortsetter Simon.

Blant de sju WTA-arrangementene som er avlyst er Wuhan Open i oktober. Det hadde utvilsomt blitt en symbolsk affære om det fant sted, ettersom Wuhan var sentrum for koronautbruddet sent i fjor.

Ellers er også de prestisjetunge turneringene Shanghai Open og China Open avlyst.

WTA-touren for kvinner skal starte opp igjen allerede 3. august i Palermo i Italia. Uka etter er det berammet turneringer i Praha og Lexington, Kentucky.

ATP jobber med en revidert terminliste for resten av sesongen og har lovet å publisere den i løpet av nærmeste framtid.

– Vi er ekstremt skuffet over at våre verdensklasse-arrangementer i Kina ikke vil finne sted i år, sier Steve Simon, leder av kvinnenes internasjonale tennisforbund (WTA) i en uttalelse.

Tidligere denne uken ble det også meldt at den første planlagte ATP-turneringen etter koronapausen, som skulle gå av stabelen i Washington i August, måtte avlyses.

(©NTB)

Flere nyheter: