Menu
I kampen for å komme seg til Tokyo-OL må Kinas kvinnelandslag i fotball reise helt Sydney for å spille «hjemmekamp» i kvalifiseringen. Årsaken er frykt for koronaviruset, og fredag så arrangøren av Tokyo-lekene seg nødt til å rykke ut med en forsikring om at forberedelsene går etter planen. Foto: Jae C. Hong, AP / NTB scanpix

Kinas landslag i fotball må reise langt for å spille «hjemmekamper»

Kinas landslag i fotball for kvinner og menn må ut på lange reiser for å spille hjemmekamper i henholdsvis OL- og VM-kvalifisering den nærmeste tiden.

Av NTB | 21.02.2020 17:31:27

Sport: Årsaken er frykt for ytterligere spredning av koronaviruset. Det er nå besluttet at Kina skal spille hjemmekampen mot Sør-Korea i OL-kvalifiseringens semifinale 11. mars i Sydney i Australia.

Kinas landslag for menn skal på sin side spille sine hjemmekamper i VM-kvalifiseringen mot Maldivene og Guam i Thailand. De kampene spilles i Buriram i slutten av mars.

Hele OL-kvalifiseringen skulle opprinnelig gjennomføres i Wuhan, der covid-19-viruset først ble oppdaget, men ble tidlig flyttet derfra. Semifinalene gjennomføres i stedet med hjemme- og bortekamper, men for Kina skjer det langt hjemmefra.

Samme dag som Kina spiller i Sydney, spiller Australia sin returkamp mot Vietnam i Newcastle noen mil nord for storbyen. De to sammenlagtvinnerne blir Asias representanter i OL-turneringen sammen med vertsnasjonen Japan.

Forberedelsene til sommerlekene i Tokyo fortsetter uforstyrret selv om enkelte har kastet tvil over arrangementet. Det forsikret en talsmann for arrangøren fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: