Menu
Budskapet «fotballen står sammen» vil lyse sammen med Ukrainas flagg i alle Premier League-kamper denne helgen. Kinesisk TV vil ikke overføre kampene på grunn av markeringene. Foto: Jon Super, AP / NTB

Kina viser ikke Premier League-kamper på grunn av Ukraina-markeringer

De kinesiske rettighetshaverne har informert Premier League om at de ikke vil overføre helgens kamper på grunn av planlagte Ukraina-støttemarkeringer.

Av NTB | 05.03.2022 09:07:04

Sport: Det melder BBC. Kina har tette politiske forbindelser til Russland, som har invadert Ukraina. Like viktig kan det være at bilder av de planlagte støttemarkeringene kan gi kinesiske TV-seere ideer.

Premier League vil markere solidaritet med Ukraina i alle helgens kamper. Blant annet skal kapteinene bære armbind i Ukrainas farger, mens storskjermene skal vise budskapet «Fotballen står sammen» over det ukrainske flagget.

Det oppfordres også til å avholde et øyeblikks stillhet i refleksjon og solidaritet før avspark.

Premier League vil overfor BBC ikke kommentere den kinesiske avgjørelsen om ikke å vise kampene.

Rettighetene i Kina eies av iQiyi Sports.

Premier League har sagt at man vil ta rettighetsavtalen for Russland opp til vurdering etter denne helgen.

– Vi ønsker at russiske TV-seere skal se holdningene Premier League og engelsk fotball har i denne saken, men vi ser nøye på kontraktene med tanke på å fryse dem eller oppheve dem i lys av situasjonen, sa Premier League-sjef Richard Masters denne uka.

(©NTB)