Menu
Hongkongs koloniflagg var synlig på onsdagens markering for jubileet for Kinas overtakelse av Hongkong fra Storbritannia i 1997. Hundrevis av demonstranter ble arrestert da de protesterte mot innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Kina truer Storbritannia med mottiltak

Storbritannia vil tilby millioner av personer fra Hongkong en mulighet til å få britisk statsborgerskap. Nå truer Kina med mottiltak.

Av NTB | 02.07.2020 10:18:18

Politikk: – Vi er sterkt imot dette og forbeholder oss retten til å gjennomføre samsvarende tiltak, opplyser den kinesiske ambassaden i London på sine nettsider, uten å spesifisere hva slags tiltak dette vil være.

– Hvis britene innfører ensidige endringer i praksisen, er dette et brudd med sin egen posisjon og avtaler i tillegg til folkeretten og de grunnleggende normene som styrer internasjonal politikk, understreker ambassaden.

Storbritannia er i prosessen med å utarbeide en plan for å gi personer fra Hongkong en mulighet for opphold i Storbritannia og mulig statsborgerskap. Planen er en konsekvens av innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven i Hongkong.

(©NTB)

Flere nyheter: