Menu
Den kinesiske legen som først meldte fra om Wuhan-viruset, 34 år gamle Li Wenliang, er død etter selv å ha blitt smittet av det nye coronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix

Kina starter etterforskning etter at virusvarsler døde

Kina kunngjør at de skal starte etterforskning etter at legen Li Wenliang, som er kjent for å ha forsøkt å varsle om utbruddet av det nye coronaviruset, døde.

Av NTB | 07.02.2020 07:46:07

Kriminalitet og rettsvesen: Sykehuset i Wuhan bekreftet fredag at Li døde, bare 34 år gammel.

Li var spesialist på øyesykdommer og ble smittet av Wuhan-viruset etter å ha behandlet noen av de første tilfellene.

I desember var han en av åtte leger ved sykehuset som ble innbrakt av politiet og anklaget for å ha bidratt til «å skape sosial uro» etter å ha diskutert det de mente måtte være et nytt sars-lignende coronavirus i sosiale medier. 1. januar kunngjorde politiet i Wuhan at de hadde iverksatt rettslige tiltak mot Li og hans sju kolleger.

Kinas høyesterett kritiserte senere Wuhan-politiet for å ha straffet legene og fastslo at omfanget av utbruddet trolig hadde blitt mindre «dersom publikum hadde festet lit til ryktene» om viruset tidligere.

Minst 31.000 mennesker er nå smittet av viruset i Kina, der det hittil har kostet 630 liv.

Viruset har stort sett bare tatt livet av eldre og syke personer med svekket helse, og gjennomsnittsalderen for de døde er ifølge kinesiske myndigheter over 70 år.

Det er ikke kjent hva Li døde av, men dette skal nå etterforskes av Kinas antikorrupsjonsmyndigheter.

Ifølge myndighetene skal nå et team reise til Wuhan og gjennomføre «en omfattende etterforskning av spørsmål som involverer dr. Li Wenliang».

(©NTB)

Flere nyheter: