reklame for smiaa
Menu
Et amerikansk flagg foran et kinesisk nasjonalt emblem i Beijing i forbindelse med president Donald Trumps besøk i november 2017. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

Kina skjøt raketter ut i Sør-Kinahavet

Kina har skutt to mellomdistanseraketter ut i Sør-Kinahavet. Det ses som en advarsel til USA etter at et amerikansk spionfly skal ha krenket en flyforbudssone.

Av NTB | 26.08.2020 19:08:09

Krig og konflikter: Rakettene ble skutt fra Qinghai- og Zhejian-provinsene og landet i et havområde som Kina har stengt i forbindelse med øvelser denne uka, sier en kilde tett på det kinesiske militæret til Hongkong-avisa South China Morning Post.

Avisa omtaler skytingen som en «klar advarsel til USA». En av rakettene var av typen DF-26B, som har en rekkevidde på 4.000 kilometer og kan bære atomstridshoder. Den andre var av typen DF-21D, som har en rekkevidde på 1.800 kilometer og er beregnet på bruk mot sjømål.

Rakettene landet i området sørøst for øya Hainan og de omstridte Paracel-øyene.

Det amerikanske spionflyet av typen U-2 skal ifølge kinesiske myndigheter ha fløyet inn i en flyforbudssone i Nord-Kina under en militærøvelse. Det amerikanske luftforsvarets stillehavskommando bekrefter overfor CNN at et slikt fly var i det aktuelle området, men sier at ingen internasjonale regler ble brutt.

(©NTB)

Flere nyheter: