Menu
Bare småbiter er igjen av passasjerflyet som styrtet sør for byen Wuzhou i Guangxi-regionen i Kina mandag. Det er ikke funnet overlevende etter ulykken, som kostet 132 mennesker livet. Foto: CCTV / AP / NTB

Kina setter flytype på bakken etter styrt

China Eastern Airlines har satt alle sine Boeing 737-800-fly på bakken etter mandagens ulykke som kostet 132 mennesker livet.

Av NTB | 22.03.2022 09:19:36

Ulykker og naturkatastrofer: Årsaken til at rute MU5735 fra Kunming til Guangzhou styrtet i en fjellside sør for Wuzhou er ikke fastslått.

Ifølge kinesiske luftfartsmyndigheter meldte ikke flygeren fra om problemer før flyet plutselig mistet fart i 9.000 meters høyde.

På radaren kunne flygelederne se hvordan flyet først falt til 2.200 meters høyde, før det steg 360 meter igjen. Deretter styrtet det i bakken.

Lokale innbyggere kom raskt til ulykkesstedet, der det styrtede flyet hadde laget en dyp kløft i fjellsiden.

Videoer fra stedet viser at flyet gikk helt i oppløsning da det traff bakken, og det ble fort klart at det ikke var overlevende etter ulykken.

– Redningsarbeiderne har til nå ikke funnet noen overlevende, sier talsmann for kinesiske luftfartsmyndigheter, Zhu Tao.

Ifølge kinesiske myndigheter var det ingen utenlandske statsborgere blant de 123 passasjerene og mannskapet på ni som var om bord i flyet.

– Flyet var helt, og det var verken røyk eller brann, det falt bare raskt nedover, forteller han til den kinesiske nettavisen Hongxing Xinwen.

Flyeksperter stiller spørsmål ved hvordan flyet kunne falle så raskt.

– Selv om begge motorene på en Boeing 737 svikter på samme tid, vil det umulig kunne falle så raskt. Flyet ville likevel kunne holde seg i lufta over en strekning, sier en ekspert til kinesiske medier.

Ulykkesflyet var seks år gammelt, men Boeing har solgt over 5.100 fly av typen som har vært i bruk siden 1998.

Boeing 737-800-fly har i løpet av disse årene vært involvert i 22 ulykker som har kostet 612 mennesker livet, ifølge Flight Safety Foundation i USA.

De siste signalene fra flyet kom 96 sekunder etter at det begynte å falle.

En mann sier at han var øyenvitne til styrten fra bilen han kjørte.

Det letes nå med droner etter taleregistratoren og ferdsskriveren på flyet, som man håper vil gi svar på hva som skjedde.

(©NTB)

Flere nyheter: