reklame for smiaa
Menu
Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

Kina reagerer på USAs mediene-restriksjoner

Regjeringen i Kina truer med gjengjeldelse etter at Trump-regjeringen innførte restriksjoner på flere store kinesiske medier som opererer i USA.

Av NTB | 23.06.2020 13:04:33

Økonomi og næringsliv: – Vi vil sterkt oppfordre USA til å forlate sin kald krigs-mentalitet og ideologiske fordommer, sier en talsmann for Kinas utenriksdepartement.

Han anklager USA for ytringsfrihets-hykleri og undertrykking av kinesiske medier. Hvis ikke USA endrer holdning, vil Kina måtte komme med en passende respons, advarer departementet.

USAs regjering plasserte mandag fire nye kinesiske medier på en liste over medier som behandles på samme måte som utenlandske ambassader. Det betyr at de må oppgi lister over ansatte og eiendommer de har i USA.

De nye mediene på listen er storavisa Folkets Dagblad, den statlige kringkastingen CCTV, Global Times og nyhetsbyrået China News Service. Alle kontrolleres enten av den kinesiske staten eller landets regjerende kommunistparti.

USAs utenriksdepartement mener at disse mediene ikke reelt sett er medier, men propagandasentraler.

Flere andre kinesiske medier står på den amerikanske lista fra før. Kinesiske myndigheter har tidligere utvist over ti amerikanske journalister fra Kina som et ledd i konflikten.

(©NTB)

Flere nyheter: