Menu
I flere artikler har Aftenposten rettet søkelyset mot dårlig kvalitet på smittevernutstyr og munnbind som kommer fra Kina. Den kinesiske ambassaden har svart med å henge ut Aftenpostens journalist på Facebook. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kina raser mot Aftenposten

Den kinesiske ambassaden i Oslo raser på Facebook på et oppslag i Aftenposten om at kinesiske smittevernmasker ikke holder mål.

Av NTB | 01.04.2020 12:02:16

Økonomi og næringsliv: – Til Mr. Rønneberg: Kan du gjøre det bedre enn Kina? heter det i et innlegg på Facebook som ble lagt ut tirsdag kveld.

Kristoffer Rønneberg er en av journalistene som har skrevet artikkelen i Aftenposten, som sto på trykk tirsdag.

– Myndighetene og kinesiske ambassader i de relevante landene har allerede avklart disse sakene for flere dager siden. Det er beklagelig at du ikke nevnte dette i saken, heter det i Facebook-innlegget.

Onsdag fulgte Aftenposten opp med en ny artikkel om dårlige munnbind fra Kina som brukes ved norske sykehus.

Hun vil ikke spekulere på hva Kinas motiver er for det kraftige utfallet.

– Vi har inkludert Kinas offisielle svar i den første saken, og vi har også kontaktet den kinesiske ambassaden og bedt om ytterligere kommentar. Svaret vi fikk, var om vår journalist trodde han kunne gjøre dette bedre enn Kina, sier Strøm-Gundersen til NTB.

Der går det fram at det var store mangler ved ansiktsmaskene som var levert fra Kina til blant annet sykehus i Nederland. Blant annet virket ikke det spesielle filteret som skal beskytte mot koronaviruset, heter det i artikkelen.

– Jobben vår er å ettergå forsyningene av smittevernutstyr og kvaliteten på disse. Det er det vi har gjort, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i en kommentar til kritikken fra Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: