reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Kina og India har blitt enige om å fortsette dialogen og trappe ned konflikten langs det omstridte grenseområde mellom landene i Himalaya. Her ses lastebiler fra den indiske hæren i Ladakh-regionen. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix

Kina og India enige om å trappe ned grensekonflikt

Kina og India har blitt enige om å fortsette dialogen og trappe ned konflikten langs det omstridte grenseområdet mellom landene i Himalaya.

Av NTB | 11.09.2020 05:37:59

Politikk: På et møte mellom landenes utenriksministre i Russland ble landene enige om å «holde tilstrekkelig avstand og dempe spenningen» i området, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Mandag beskyldte landene hverandre for å ha løsnet skudd i det omstridte grenseområdet. Forrige gang det ble bekreftet at det var løsnet skudd ved den omstridte grensa i Ladakh-regionen, var for flere tiår siden.

For å unngå dødelige sammenstøt, har Kina og India i mange år forholdt seg til en avtale om ikke å bruke skytevåpen i Ladakh. Men de siste månedene har forholdet mellom de to naboenes styrker vært svært spent, og minst 20 soldater ble drept i et sammenstøt i juni.

Kina og India har ikke satt en tidsfrist for når de flere tusen soldatene skal trappe ned konfrontasjonen som har pågått siden mai, men de er enige om å «opprettholde fred og ro i grenseområdet og unngå handlinger som kan tilspisse situasjonen».

(©NTB)

Flere nyheter: