Menu
Kinesere med munnbind handler på et marked i Beijing. Kina begynner sakte, men sikkert å få kontroll over koronaepidemien. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

Kina melder om elleve nye koronatilfeller

Kina meldte lørdag om elleve nye tilfeller av koronasmitte. For første gang er de fleste importerte tilfeller fra utlandet.

Av NTB | 14.03.2020 11:16:52

Medisin og helse: Kinas nasjonale helsekommisjon sier at fire av tilfellene er i den hardt rammede Hubei-provinsen, mens de øvrige sju er folk som er kommet til Kina fra utlandet.

Kinas frykt nå er at de strenge restriksjonene som ble innført for å stanse spredningen, kan undergraves av smittede som kommer fra hardt rammede områder i andre land.

Mens resten av verden innfører stadig strengere restriksjoner for å bremse pandemien, har Kina begynt å lette litt på den omfattende nedstengningen av Hubei-provinsen.

Håpet resten av verden hadde om å beholde kontrollen over spredningen av viruset, synes å være knust, og en lang rekke land innfører nå tiltak som ligner stadig mer på dem Kina raskt innførte da det gjaldt som mest.

Kina gikk allerede i januar til det drastiske skritt å forby all utreise fra byer med til sammen 60 millioner mennesker, inkludert Wuhan der epidemien startet.

I midten av mars virker det som kineserne begynner å få kontroll, og spredningen av viruset har gått dramatisk ned de siste dagene, ifølge helsekommisjonen.

Mens myndighetene i februar meldte om tusener av nye tilfeller hver dag, meldte de lørdag om elleve nye tilfeller og 13 dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: