Menu
Folketomme gater i Shenzhen sør i Kina. Foto: Chinatopix via AP / NTB

Kina letter på nedstengingen i teknologihovedstaden Shenzhen

Storbyen Shenzhen sør i Kina skal nå lette på flere koronarestriksjoner for å hindre at økonomien blir for hardt rammet.

Av NTB | 18.03.2022 09:25:11

Medisin og helse: Shenzhen er et nav i verdens leverandørkjeder for alt fra smarttelefoner til vaskemaskiner. Flere kinesiske teknologigiganter har også kontorer i byen.

I flere av byens bydeler får innbyggerne igjen dra på jobb, fabrikkene får starte opp igjen og kollektivtransporten ruller på ny fra og med torsdag kveld. Dette skal være områdene i byen med 17,5 millioner innbyggere som har «oppnådd dynamisk nullsmitte,» ifølge lokale myndigheter.

Kina meldte bare om 105 nye tilfeller i Shenzhen og 4.365 nye koronatilfeller i hele landet fredag, men ettersom landet har som mål å holde koronasmitten nærmest mulig null har omikronbølgen ført til nedstenginger av en rekke havner og industribyer.

Noen få tilfeller av covid-19 kan føre til fullstendig nedstenging av en bydel eller by, med påfølgende krav om hyppig massetesting av innbyggerne og innreiseforbud. Konsekvensene blir store for den kinesiske økonomien, som vokser langt saktere enn vanlig, men også for verdensøkonomien.

Da havnedistriktet Yantian i Shenzhen ble stengt ned i tre uker i fjor sommer, skapte det store forsinkelser i verdenshandelen, og da teknologigiganten Foxconn måtte stenge sine fabrikker i byen søndag raste teknologiaksjene på Hang Seng-indeksen i Hongkong.

(©NTB)

Flere nyheter: